Djursjukhuset, igen =P

Igår var det dags igen. In till sjukan med två missebebisar. Den ena hade klämt sig i dörren och den andra hade ju ramlat nerför trappen. Vissa kanske tycker att jag är lite för hastig när jag åker på sjukan med mina katter stup i kvarten men jag gör det hellre en gång för mycket än en gång för lite.

Igår åkte vi in för at jag tyckte den klämda katten fortfarande haltade onödigt mycket (efter en vecka). Jag ville säkerställa så att inget läkte fel och att allt annars var ok med henne. På sjukan fixade hon alla böj och streckprov utan problem så inget var brutet i den lilla kroppen iaf. Möjligtvis en stukning eller en bruten tå. Men annars var hon nog mer bara öm. Bra! :)

Den andra lilla katten, den som föll, var det sämre med. Han ramlade vid 11 och vid 15 tycktes jag inte kunna se någon förbättring och han hade ont, jätte ont, när han försökte gå. Så han hasade sig fram på rumpan ist. Vi har Metacam (smärtstillande) hemma men jag vet att man inte ska ge det till katter under 16 veckor så jag ville inte göra något galet. Så in med honom också. Här ville jag verkligen att de skulle kolla igenom höften så att den inte fått stryk. Höften, nedre ryggen och benet så klart Han ömmade väldigt när de skulle undersöka honom men de kunde inte känna att något skulle vara brutet. Sen efter ett tag så började han stödja lite mer på benet. Om det var för att han var stressad och rädd vet jag ju inte men det såg bättre ut. Så han fick en spruta med smärtstillande och sen kom vi fram till att han ska få 4 droppar (3ml) Metacam oralt under 3 dagar. Blir det inte bättre åker vi tillbaka och gör en till undersökning med röntgen.

Vi fick i alla fall min favorit veterinär (all time), nämligen Elsa Gunnarsdottir. Hon är GULD. Alla mina katter tror jaghar träffat henne och ingen av dem har visat något agg mot henne. Det brukar annars kunna skära sig ganska rejält. Men hon är så otroligt mysigt och lugn. Hon är en sån där människa jag skulle vilja sitta och dricka en stor kopp te med. Ni vet, sitta och bara vara. Energigivare! :)

Vilde och pappan var så klart med! :)

Katten som föll! Och var  r ä d d.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Kissen som inte ville vara still. Den klämda ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s