Jag blir bara så arg på vården!

Får man gå till en annan vårdcentral än den man är skriven på?

Jag blir tokig. Jag har en grej under foten som gör att så fort jag kliver på den så börjar det blöda. Och inte bara blöda som i blöda utan det pulserar blod och fyller vilket plåster, omslag, mm som helst. Jag ringer min VC och berättar läget. Den första tid jag kan få är i mitten av feb? Och den tiden är bara en konsultation?? Vad ska jag göra tills dess då? Jag kan ju inte gå på foten utan att jag blöder helt kopiöst mycket?!?!?!?!? Och tonen hon använde mot mig. Usch.

Det måste ju finnas något man kan göra snabbare? Ska jag åka på akuten eller?

Men när jag frågade damen i luren om detta så sa hon bara”Men vadå? Du har väl haft det länge nu? Här i sjukvården går inget fort!” Jag har haft grejen i foten länge, men den har suttit längre in, nu sitter den på utsidan och spricker när jag går. (Det är som en liten blodblåsa)

Jag har en på bröstkorgen också som skulle tas bort innan jag fick Vilde men de ville vänta tills efter förlossning för att man får lättare ärr när man är gravid. Ett stor ärr på bröstkorgen är ju ingen hit. Jag fick i alla fall förklarat för mig då att det var ett kärlutskott. Alltså slutet på ett blodkärl. Det kan bli så om man haft ett litet sår tex som man klöst upp. Så tar man hål på den lilla ”blodsäcken” kommer det m y c k e t blod, länge. Det är ju då ett kärl som går rakt ut ur kroppen liksom.

Men än en gång, får man gå till en annan vårdcentral än den man är skriven på?

14 tankar om “Jag blir bara så arg på vården!

 1. Du får gå till vilken vårdcentral du vill. Men om du går till en annan än den du är skriven på får du ofta betala mer. Det kan också bli så att du får vänta längre eftersom de bokar in ”sina egna” patienter först.

  Åk till akuten!

 2. Men vad dåligt :/ Minns när jag hade dom där utslagen på typ hela kroppen efter förlossningen. Då fick jag också en tid jätte sent på vc. Och jag höll ju på att klösa sönder hela mig, jag kliade så de rann blod för de var så hemskt. Jag fick lov att gå till akuten :/ Vc är inget ställe att lita på! Och när man väl får tid dit kollar de bara på problemet och sedan skickar de upp en till sjukhuset iallafall och då får man vänta ännu längre. BLÄ!

 3. Herregu! ”här i sjukvården går inget fort” säger hon precis som om det är något de strävar efter!!
  Håller med föregående ring och hör om det finns tid hos en annan vc annars åk till akuten!

 4. Du kan även ansöka om att byta vårdcentral. Nu för tiden får man faktiskt välja vilken VC man vill gå till, men gör man inte ett aktivt val så står man kvar på den ursprungliga. Mitt tips är att byta VC! Jag vantrivdes verkligen på min förra VC (Ankaret) där de alltid var snäsiga och otrevliga. Jag har istället bytt till Domsjös och där är de mycket mer tillmötesgående. Har bara hänt en gång att jag inte fått tid samma dag.

 5. Akuten är inte rätt ställe för dig. Gå till en annan vårdcentral. Kostar INTE mer. Men däremot kan de hänvisa till din ordinarie, byt då till den nya.Kanske finns det en närakut eller husläkarjour där du bor? Som sagt, detta är inget för akuten, du kommer att få vänta jättelänge och sen bli hänvisad till vårdcentral. Hälsningar sjuksköterska som jobbar på akuten.

 6. Nej, jag skulle inte besvära akuten med ett sånt här litet problem. Sunt förnuft där men jag var bara tvungen att säga något till den taskiga tanten =P

  Jag har ringt en annan VC nu men då måste jag först lista mig där och det måste ske skriftligen så det kommer att ta tid hur som helst =/

  Ringde även en privat klinik nu på fm men fick inget svar, ska pröva igen runt 14 :)

 7. Alltså jag menar, jag kan ju tejpa om foten ett par omgångar och få det att lugna ner sig men det tar ju tid. Så jag menar bara att jag låter akuten ta de mer akuta sakerna, så som din extreme klåda Ida :)

 8. Du behöver väl inte lista om dig skriftligen? Kan du inte bara gå in via regionens hemsida på ”mina vårdkontakter” och ändra? Det kunde jag sist. Det funkade även att ringa och lista om mig om jag minns rätt (tandläkare iaf). Men det är kanske olika i olika regioner…

 9. Jag har fått jättebra bemötande på Ankaret. Hade Öviks VC tidigare (privat) men där hade de ingen barnmorska så när jag väntade Elliot listade jag om mig till Ankaret för enkelhetens skull :)

  Annars är Human Resurs jättejättejättebra! Nära är det ju för er också. Var tvungen att gå dit i somras för UVI då det var semesterstängt på Ankaret :) Verkligen tipptopp bemötande där!

  Snorkiga typer är det värsta som finns – särskilt inom vården. Det är som att de ibland glömmer bort att det är deras JOBB är att hjälpa en med diverse åkommor. Man ba: heeey, bli inte förbannad på MIG för att ni har mycket att göra! Gå och gnäll i fikarummet med dina kollegor istället, tack. :p

 10. Human resurs tycker även jag var super (fick också gå dit i somras)! Men nu är jag skriven på Öviks vårdcentral då dom har fått dit en bm, som tidigare jobbade på Ankaret.

 11. Hatar sånt elakt bemötande inom vården! Sjukvårdspersonal måste vara trevliga!!!

  Det går att byta, man har rätt att välja så de är bara att du listar dig där du vill gå :) Lycka till!

  Kram!

 12. Mari, det räcker med att du har skrivit den lappen på VC för bytet så är du listad, redan då kan du boka en tid, så boka tid på Human, nu när de äntligen fått en BM :-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s