Tillbaka till spårfrågan.

Det här med att gå på höger VS vänster sida.

Så ni som säger att man nu ska gå till vänster, om ni går efter en gata där det är en bred trottoar på höger sida och ingen på vänster. Går ni då i vänster spår på den högra trottoaren? Alltså i spåret längst ut mot vägen och får trafiken i ryggen?

6 tankar om “Tillbaka till spårfrågan.

  1. Jag går alltid till höger, var jag än är. Det är ju förenat med livsfara att gå till vänster! Vill inte gärna få en Volvo i ryggen efter vägkanten eller en 08:a för den delen, i rulltrappan :p

  2. Fick lära mig i skolan när jag var liten att man går till vänster och cyklar/kör bil på höger sida. Finns det trottoarer/cykelväg så visar ju skyltar på viken sida man ska gå på. Finns inga trottoarer ska man gå på vänster sida där att du då möter trafiken, du slipper alltså bli överaskad av en volvo i ryggen :)

  3. Går jag på en bilväg går jag på vänster sida, annars går jag alltid på höger. Och man märker tydligt att det är så folk tänker när man går i t.ex. Nordstan en lönelördag. Massorna rör sig framåt på höger sida. Omöjligt att gå på vänster sida! Samma sak när man är ute och promenerar i t.ex. Slottskogen. Folk går på höger sida.
    Och man sorterar sina kort från vänster till höger på handen när man spelar. Man läser ju från vänster till höger. Det vet ju alla ;-D

  4. På Vägverkets sida om trafiksäkerhet står det att på bilväg utan trottoar ska man gå på vänster sida. Men på cykelbana/trottoar finns det inga regler, där får man helt enkelt göra det som känns bäst, om inget annat finns angivet. ;-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s