Ringmärkt

Var ut en sväng på stan idag och kollade in ringar. Gud vad svårt det är!! Det finns så himla mycket snyggt!

En ring både jag och Mattias fastnade för var en ur Schalins Norrskens serie. Fast den känns mer som en vigeselring. Och vad ska man ha fram tills dess? Hittade iof en ring som passade fint ihop med den, en lite enklar, slät. Men hur gör man med mannens ringar? Har han samma ring hela tiden? Han får alltså inte en till ring vid vigsel?

Ja, vilka frågor. Vitt guld, rött guld? Slät eller kupad? Tjocklek? Med stenar eller inte?

En sak är ju säker, ska man ha stenar så gör de sig bäst tillsammans med vitt guld. Men jag tycker ju att rött guld känns mycket mer ”på riktigt”. Speciellt på mannen. Jag gillar inte riktigt silverringar på killar. Vet inte varför men så är det. De ska ha guld! Men på bruden känns det superfräscht med vitt guld. Fast…. ja. Ni förstår.

Kul att det faktiskt inte var jag som var den första att hugga denna ring. Det var faktiskt Mattias som såg den i vitt guld och sa att han gillade den :)

8 tankar om “Ringmärkt

 1. Här i Sverige gör man ju traditionellt så att man byter släta ringar när man förlovar sig. Sedan tar mannen av sig den på bröllopsdagen och får den igen under vigseln, så att säga. Och då får bruden en alliansring (ofta med stenar). Mannen har alltså en ring och kvinnan två.
  I USA gör man tvärt om. Kvinnan får en förlovningsring (icke-slät) när man förlovar sig och sedan får båda varsin slät ring under vigseln. Mannen har då alltså ingen ring förrän man gift sig.

  Vi har kört med USA-varianten. Så jag har en förlovningsring med stenar och J har ingenting. Och när vi gifter oss får vi varsin helt slät ring. Men det gör man ju som man känner för såklart :-)

 2. Sen är det ju inget tvång att man har matchande ringar!

  Vi gjorde så att båda valde individuellt den ring som man vll ha på sig hela livet. Vi har en ring var, jag ville bara ha en (tycker mina fingrar är så korta så det ser snyggast ut med en) och valde då att ha en vigselring och ingen förlovningsring.

  Min ring är egen designad och gjord av guldsmed i vitt guld med diamanter runt om hela, klassisk och jättefin. Min mans ring är en helt slät klassisk i rött guld från schalins. Vi är båda supernöjda.

 3. vi har ringar av titan, alltså silverfärgade. De ser inte ut som typiska vigselringar och är mycket enkla men de passar oss bra. Jag älskar dom. Min man har en slät vigselring i titan, lite kantig i formen och jag har en med en liten sten.

 4. Hej hittade hit för ett tag sen och kommenterar först nu.
  Jag har en Schalins Passion, alliansring med 12 stenar och jag älskar den. Passar perfekt som förlovningsring. har den i rött guld (om jag minns rätt :p) men den finns även i vitt guld.

  Väljer ni vitt guld ska ni ha i åtanke på att ringarna kan bli gula ganska snabbt (om man har otur) och det rekomenderas att man rhodinerar om dem vartannat år (vilket kan bli dyrt i längden), men är man en vitguldsperson ska man inte tänka på det,

  Jag tycker om vitt guld också, men när vi förlovade oss blev det släta ringar i rött guld, sen blev jag tvungen att byta ring(okej inte mig emot), så då blev det en röd guldsring igen eftersom sambon redan hade så. Men jag ångrar mig inte över att det blingar fint på handen :)

 5. Schalin har jättefina ringar :) Jag har en från schalin i vitt guld med lite mönster i och den ser liksom ”frostad” ut på vissa ställen. När vi gifter oss nästa sommar tänkte jag liknande modell på bilden i vitt guld från schalin :)

 6. Jag och Andreas köpte varsin ring i rött guld från Schalins (min gick på över 5000kr). Kalasfina ringar! Vi valde en rätt tjock och bred ring. Rejäl med andra ord. ;) Vi ska gifta oss nästa vecka och har då valt att Andreas inte får någon till ring. Då vi fläskade på rejält med våra förlovningsringar. Han är så nöjd med en bred och rejäl ring.

  Vi har beställt en ring till mig som är hälften så tjock. I vitt guld. Också från Schalins, från serien ni gillar. ;) Den hette Altair. Det är en enkel och fin ring med lagom mycket stenar. Kommer bli kalas att blanda rött guld och vitt guld. Som du säger så tycker jag också att stenar är finare på vitt guld! Gör samma sak du. Du får du en i rött guld som känns mer ”riktig” (som du skrev) och en vigselring som är liter mer blingbling på.

  • Jag ska nog göra så. Köra på en blandning! :):)
   Altair är från ”stjärnfall”s serien, Nimbus från ”norrsken”s serien ;)
   Men de är båda från Schalins! :)

 7. Haha. Jaha, då hade jag lite fel där. I Beskrivningen om stjärnfall så stod det ”serien för tankarna till den nordiska midvinternatten med dess vackra och stjärnklara himmel”. Blandade ihop nordiska och norrsken! ;D

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s